Öt elől hordozós kötés egy rövidkendővel – batyukendővel

Öt elől hordozós kötés egy rövidkendővel – batyukendővel. Ugyanezek a kötések ún. shorty kendőkkel vagy rebozo kendőkkel is kivitelezhetőek. Ha örököltél vagy ajándékba kaptál egy kendőt, ami rövid egy belülzsebes, vagy egy elölkeresztezett kötéshez, akkor is 5 féle elölhordozós kötés kivitelezhető belőle újszülött kortól.

belül zsebes, oldalt csúszócsomózva
elöl kenguru
hurkolt csípőkötés
csípőkenguru elöl kötve
csúszócsomós csípőnkötés elöl kötve

Van ám még több is, de én ezeket gyakran használtam a harmadik gyermekemmel, mert az első két gyermekemről maradt Nandu kendőm, csupán 4m hosszú volt. Ami 27 évesen még elég hosszú volt, 37 évesen már szűkös :).

Direkt érv lehet még a rövidebb kendők használatához: (teljesség igénye nélkül)- utcán, közintézményben is lehet vele úgy kötni, hogy nem ér le a földre- nyáron, amikor izzad az ember, szívesebben teker magára kevesebb anyagot, még ha az szellős is és pamut is- háti kötésekhez elég rövidebb kendő, akár könnyen hátra is köthető ugyanezen kendővel- kisebb helyen elfér egy női táskában és így mindig nálad lehet még ha babakocsival vagy autóval indultál is el. Jó ha kéznél van egy kendő, amiből min. 10 féle kötés kivitelezhető elöl, csípőn és háton.

Sorozat lesz ebből a posztból. Folytatás következik a háti kötésekkel 3,6-3,2-2,8m es kendővel. Karika nélkül – mert azt mindig otthon hagyom.


A további kölcsönözhető kendők, jelentkezés hordozási tanácsadásomra weboldalamon: www.ingo-bingo.hu

https://ingo-bingo.hu/hordozo-eszkoz-kolcsonzes/

https://ingo-bingo.hu/hordozo-eszkoz-kolcsonzes/