Ingó-Bingó Szülőtámogató

Bemutatkozás

Edina_bemutatkozas

Háromgyermekes édesanya vagyok. 2003 óta hordozom a gyermekeimet. Az első hordozókendőmet egy füzetből tanultam meg használni, majd az ott leírtakat magam és a gyermekem kényelme érdekében továbbfejlesztettem. Nagymamám is hordozta az édesapámat és 8 testvérét batyuban, ezért úgy is tekintek a hordozásra, mint egy örökségre, amit szeretnék továbbadni minél több családnak.

Történelem- és vallástanárként érdeklődésem kiterjed hobbi szinten, a vizuális- és kulturális antropológiára, ezen belül a baba- és gyermekgondozás tárgyi emlékeire és kulturális sokszínűségére. Gyűjtő- és kutatómunkát is folytatok ezen a területen. A hordozással kapcsolatos elkötelezettségem azért ilyen erős, mert azt tapasztaltam a most 20, 18 és 8 éves hordozott, válaszkészen, testkontaktusban gondozott gyermekeim esetében, hogy nagyon stabil kötődés alakult ki köztünk. Ha bánatuk, fájdalmuk van, vagy csak a létszükséglet szeretet-adagjukat szeretnék felvenni akkor hozzám fordulnak támogatásért, szeretet-kapcsolódásért, bíznak bennem és nem pótszerekhez folyamodnak.

Nagyon fontosnak tartom a biztonságos, szeretetteljes környezet kialakítását a gyermekek egészséges pszichés fejlődésének támogatásában. Számomra nagy segítség volt ennek a célnak a megvalósításában a hordozás. Ezt szeretném továbbadni másoknak is.

2021. májusa óta a Beli Buba Babahordozó Iskola baba- és gyermekhordozási tanácsadója vagyok:  https://belibuba.hu/csapo-kiss-edina/