Ingó-Bingó Szülőtámogató

Hordozási tanácsadás felmérő űrlap

Üdvözöllek!

Csapó-Kiss Edina vagyok a Beli Buba Babahordozó Iskola baba-. és gyermekhordozási tanácsadója. Babahordozással kapcsolatosan kerestél meg, ezért kérlek, hogy a következő adatlap kitöltésével segítsd a felkészülésemet, hogy a tanácsadás idejét leghasznosabban tudjuk tölteni.

Ez egy előzetes felmérés, aminek ismeretében érkezem hozzátok és igyekszem tudásom legjavával szolgálni a célt, hogy sikeresen, a ti igényetekre alakítva hordozhasd babádat, biztosíthasd számára az oly fontos testközelséget.

A tanácsadás tartalma:

 • általános tájékoztató, bevezetés a hordozásba: hordozás előnyei/jótékony hatása babára és a hordozó személyre, hordozás eszközei)
 • A választott kötés/eszköz használatának gyakorlása (egy alkalommal max 2 kötés elsajátítására van lehetőség)

Választott eszköz használatának begyakorlása, annak menete:

 • próbahordozás – tapasztalat szerzése, hogy hogyan érzi a hordozás közben magát, (rákötöm a hordozóeszközzel a gyermekét a hordozó személyre) – választható.
 • Kötés, vagy eszköz használatának bemutatása demo-babával (viszek magammal demobabákat).
 • Magyarázó kötést, részleteiben bemutatva a fogásokat, biztonsági szempontokat demo-babával.
 • Szinkron kötés a hordozó személy és én egyszerre kötünk – választható, hogy a hordozó személy saját gyermekkel vagy mindketten demobabával kötünk.
 • Önálló kötés megvalósítása saját gyermekkel. (én szóban támogatom a hordozó személyt) Igény szerint hagyok ott hordozóeszközt 1 hét időtartamra gyakorlás céljából.

Nálam lesznek a következő eszközök: hordozóeszközök (nagy hátizsákkal fogok érkezni), demó babák, tükör/vagy ha van a házban megközelíthető tükör, akkor azt használnánk)

A tanácsadás része, hogy visszalátogatok a kötés javítása, ellenőrzése érdekében (kb. 1 hét múlva – egyeztetés kérdése) és elhozom a kölcsönadott eszközt. (max 1 óra). Közben online rendelkezésre állok és kérdésekre válaszolok, küldött fotók alapján segítem a gyakorlást.


  A hordozási tanácsadást megrendelte:

  * (kötelező mező)

  1. Ki veszi igénybe a szolgáltatást (anyuka, apuka, mindkettő, nagyszülők, bébiszitter/segítő személy? Hány fő vesz részt a tanácsadáson, hány fő lesz jelen?

  2. Hordozott e korábban?

  3. Kik fognak hordozni a családban?

  4. Mire használnád a hordozást? (több válasz is megjelölhető)

  5. Baba születésének körülményei (amiről szeretnéd, ha tudnék, mert kihatással van a mindennapjaitokra) (fontos lehet a kötések típusa miatt, hogy császárral született, vagy hüvelyi úton)

  6. Hordozó személynek/tanácsadáson résztvevőnek van e ismert egészségügyi problémája, amiről jó ha tudok?

  7. Családban, egy háztartásban élő nagyobb testvérek száma és életkora?

  8. Hordozandó gyermek neve? Hogyan szólítjátok?

  9. Mikor született és hány hétre? A baba méretei, a tanácsadáson bemutatott hordozóeszközök szempontjából információ számomra. (lehet cm, gr. adatokat is megadni pluszban)

  10. A baba táplálása (Laktáló emlők szempontjából is figyelembe veszem az ajánlott kötést, eszközt, hogy a lehető legkényelmesebb legyen)

  11. Rendelkezel e már hordozóeszközzel?

  12. Ha van hordozóeszközöd, akkor írd itt meg kérlek a nevét, adatait (hossza cm-ben, vagy a cimkén szereplő adatokat)

  13. Ha nem tudod a nevét: válasszon a következők közül, melyik illik rá a legjobban?

  14. Milyen számodra az ideális hordozóeszköz? Azt is írhatod, hogy még nem tudod, hisz pont ezért megyek, hogy megismertessem veled a lehetőségeket. De ha van konkrét elképzelésed, akkor abból viszek többfélét.

  15. A bemutatandó eszközök mérete miatt add meg kérlek a hordozó személy magasságát és ruhaméretét, (esetleg kedvenc színét 🙂 igyekszem olyat vinni)

  16. kérdés: Mit vársz el a tanácsadástól? Mit szeretnél a végére mindenképpen elérni?

  17: Amennyiben a személyes jelenléti tanácsadást választottad, kérlek add meg a helyszín pontos címét, illetve, hogy hol tudok parkolni. Kérlek írd le nekem a parkolási lehetőségeket (ház előtt ingyenes/fizetős, kapubeálló elé, mélygarázsban) és a kapucsengő számát, a kapucsengő mellé milyen név van kiírva, vagy a kódot:

  Helyszín címe:
  Parkolási lehetőség:
  Kapucsengő száma és kiírt név:
  Egyéb információ: